La nostra Història...

La Història de l'Esclafit començà per l'estiu del 2008, on un grup d'amics ja ho comentaven, es van posar a organitzar i anar completant el grup i ja a finals de Setembre, exactament el dia 21, ens vam reunir tots per parlar i organitzar-mos. Fou allí on vam decidir el nom de la xaranga l'Esclafit, entre altres temes importants per començar.
Som 11 membres, d'Alginet, Picassent i Almussafes, tots amb experiència i amb ganes que aquest projecte funcione, per poder fer el que ens agrada, música i festa.  
A principi del 2009 es quan l'Esclafit ja està consolidat, després d'estar treballant durant uns mesos; entre assajos, repertori, etc...comencem a eixir i fer festa allà on anem. El primer acte que vam fer, "el debut" com a l'Esclafit, va ser un día amb varies anècdotes. Com no, tenia que destacar i ser un dia que poguérem recordar... Una de les anècdotes va ser que ens quedarem sense massa per al bombo a mitat acte...es trencà (o la trencà algú...) i tinguérem que inventar algo per eixir del pas, aixina que amb una botella d'aigua algo plena acabarem...però be, finalment va estar molt bé.
 
A l'actualitat i amb 8 anys de la nostra existència hem realitzat diferents tipus d'actes durant tots els mesos de l'any...(cabalgates, passacarrers, despedides de solter@, falles, festes patronals, etc)... i hem comprovat que amb il·lusió i treball es poden aconseguir els nostres objectius.
 
Podriem destacar moltes de les actuacions, ja que on hem tocat tot han sigut felicitacions per part de la gent. Hem actuat a les festes patronals de Benidorm (Alacant), a les falles de València, a les festes patronals de Miranda de Ebro (Burgos), a les Llàgrimes de Santa Marta a la Villajoiosa (Alacant), etc...
 
 
Hem participat en diferents Concursos de Xarangues, obtinguent:

* PRIMER PREMI - II Concurs Xarangues Vila d'Alginet 2014

* PRIMER PREMI - III Concurs Xarangues Vila de Catadau 2014

* PRIMER PREMI - III Concurs Nacional de Xarangues 2014 a Almansa

* SEGÓN PREMI - I Concurs Xarangues "Vila d'Alginet" 2013

* SEGÓN PREMI - II Concurs Nacional de Xarangues 2013 a Almansa

* PRIMER PREMI - I Concurs Nacional de Xarangues 2012 a Almansa

* PRIMER PREMI - VI Concurs de Xarangues 2012 a Sueca

* QUART PREMI - V Concurs de Xarangues 2011 a Sueca

 
Ara a la marxeta, i la història continuarà...